Viikonloppu 9.-11.11.2007 – Hyötysuhde tällä viikolla 66,4 %

Perjantaina kokoonnuimme Nuorisotutkimusverkostoon pohtimaan nuorisotutkijoiden kanssa Jokelan tragediaa. Tarkoituksena on tuottaa mahdollisesti puheenvuoroja http://www.kommentti.fi -palstalle. Lisäksi keskustelimme Mikko Salasuon kanssa mahdollisuudesta tehdä pieni julkaisu talonvaltausliikehdinnästä. Projekti lähtenee käyntiin heti ensi viikolla.

Viikonloppua värittivät kolmet eri tuparit. Perjantaina olimme Merin ja Laurin tupareissa Käpylässä. Lauantaina piipahdimme ensin Pian ja Tepon tupareissa Latokartanossa ja sieltä pyöräilimme takaisin vielä Maijan ja Kallen tupareihin Kumpulaan. Paljon IRL sosialisoimista. Hyvä niin, koska naamakirja kyllästyttää.

Koko lauantaipäivä kului Suomen luonnonsuojeluliitossa eri kokouksissa. Aamulla tapasimme valtakunnallisen uraaniliikkeiden aamiaisella. Tämän jälkeen kokousputki jatkui Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin liittovaltuutettujen yhteisellä tapaamisella, jossa kävimme läpi Luonnonsuojeluliiton tulevan syyskokouksen asialistaa. Iltapäivä meni Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin syyskokouksessa, jossa hyväksyttiin vuoden 2008 toimintasuunnitelma ja talousarvio, valittiin uudet hallituksen jäsenet vuosille 2008-2009 ja varajäsenet vuodelle 2008 sekä otetiiin kantaa Hyvinkään suoluonnon puolesta. Itse tulin valituksi toiselle kaudelle piirin puheenjohtajaksi. Tiedote kokouksesta löytyy täältä: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/piirit/piirit2007/usypsyyskokouskurkisuo

Sunnuntaina nukuimme pitkään, kävimme Annukan kanssa juoksemassa ja söimme yhdessä. Ilta sujui tutkimuskuvioita pohtiessa sekä kirjoittaessa Jokelan tapahtumista artikkeliluonnosta. Pohdiskelin sitä, onko tragediassa kyse pirstoutuneiden yhteisöjen kriisistä.

Kuluneen viikon saldo on seuraava. Tein jatko-opintoja eli tutkimustyötä yhteensä 43 tuntia. Ympäristöjärjestöjen vapaaehtoistyöhön uhrasin kaiken kaikkiaan 32 tuntia. Omasta kunnosta huolehtimiseksi kävin viisi kertaa juoksemassa 10 km lenkin ja pyöräilin vaatimattomasti 65,24 kilometriä. Viikon aikana tuli näin urheiltua vähän yli kahdeksan tuntia. Yhteensä aktiviteettia kertyi vaatimattomasti 83 tuntia. Pitäisi ehkä pystyä parempaan. Viikossa on käytössä 168 tuntia, josta nukkumisenkin jälkeen jää ainakn 125 tuntia käytettäväksi. Hyötysuhde tällä viikolla omalta osaltani siis 66,4 prosenttia.

Jätä kommentti