Maanantai 22.10.2007 – Pitääkö politiikkaa oppia tekemällä?

Töiden jälkeen ei ollut yhtään iltakokousta. Siispä ehdin valmistella esitystä Ajatuspaja e2:n järjestämään seminaariin Pitääkö politiikkaa oppia tekemällä?

Kyseessä on seminaari kansalaisten poliittisesta lukutaidosta – asioiden ja vaikuttamiskanavien hallinnasta – ja sen kehittämisestä (pe 26.10.2007 klo 9.00 alkaen – Helsinki, Vanhan ylioppilastalon musiikkisali, Mannerheimintie 3). Mukana mm. hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi. Koko ohjelma löytyy osoitteesta: http://www.e2.fi/tapahtumakalenteri.php#12. Oman puheenvuoroni aiheena on kansalaisjärjestöt vaikutuskanavana nyt ja tulevaisuudessa.

Esityksen lisäksi luonnostelin myös tutkimusuunnitelmaani Suomen kulttuurirahaston apurahahakua varten sekä valmistauduin keskiviikkona olevaan ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen tapaamiseen.

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa otetaan kantaa sähkölämmitukseen. Kirjoituksen mukaan Suomen energiankulutuksesta 40 prosenttia ja kasvihuonepäästöistä 30 prosenttia on peräisin rakennuksista, joita lämmitetään suoralla sähkölämmityksellä. Helsingin Sanomat kirjoittaakin: ” Hallituksen pitäisi tarttua toimeen ja hakea mallia vaikka Ruotsista. Kehityksen ohjaamiseksi toivottuun suuntaan on rohjettava tehdä epäsuosittujakin veropäätöksiä. Sähkö- ja öljylämmityksen vähentämiseksi olisi myös tarjottava riittävän houkuttelevia kannustimia.”

Jätä kommentti