Keskiviikko 3.10.2007 – tuulivoima ja bioenergia suosituimmat

Helsingin Sanomien teettämän mielipidekyselyn mukaan 58 prosenttia suomalaisista kannattaa kuudennen ydinvoimalan rakentamista ainakin jossain määrin. Kiinnostavampaa on kuitenkin tuulivoiman suosio ja sen kasvu (ja toisaalta uusiutumattoman ja tuhoisan turpeen suosio): ”Selvästi suosituimmiksi sähköenergialähteiksi osoittautuvat tuulivoima sekä puu, turve ja muu bioenergia.” […] ”Tulokset eivät ole juuri muuttuneet viime vuoden lokakuusta. Tuulivoiman ja bioenergian lisäämisen kannattajia on aiempaa hieman enemmän. Muuten tulokset ovat ennallaan.”

Koko ilta kului omalta osaltani Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla. Vedin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin suunnitteluiltaa, jossa hahmottelimme kahdessa eri teemaverstaassa vuoden 2008 toimintasuunnitelmaa. Sessiot onnistuivat hyvin ja esille nousi monta hyvää toimintaideaa. Niistä ehkä joskus myöhemmin. Suunnittelusession jälkeen kokoustaminen jatkui piirin työtalousvaliokunnan kokoukselle, jossa asialistalla oli tulevan piirihallituksen kokouksen asialista, syyskokouksen valmistelut sekä budjetti. Työtalousvaliokunnan jälkeen jäimme vielä toiminnanjohtaja Ursula Immosen ja luonnonsuojelusihteeri Tapani Veistolan kanssa parantamaan maailmaa ja Luonnonsuojeluliittoa innostuneen keskustelun merkeissä.

Jätä kommentti