Viikonloppu – 29.6.-1.7.2007

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri jätti mielipiteen Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnalle ja kaupunkisuunnitteluvirastolle länsimetron osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Lausunto on luettavissa täällä: http://www.sll.fi/tiedotus/lausunnot/piirit/lausuntoja2007/lansimetronakoas

Töissä vietettiin perjantaina saunailtaa hiukan haikeissa tunnelmissa. Monella ystävällä ja kollegalla oli vuosien työrupeaman jälkeen viimeinen työpäivä. Iloinen asia oli sen sijaan se, että Annukka tuli takaisin kotiin viikon mittaiselta reissulta Tukhomasta. Tarkoituksena oli mennä Anuliinan kirjajulkkareihin, mutta päädyimmekin lopulta kahdestaan Ravintola Kotoon syömään ja keskustelmaan.

Lauantai aamuna suuntasimme Annukan kanssa kahvila Fazeriin herkulliselle aamupalalle. Saimme ammupalalahjakortin H-lahjaksi Pialta ja Tepolta. Tukevan aamupalan jälkeen suuntasimme kaupungille tekemään erilaisia hankintoja tulevan kesän koitoksia ja reissuja varten. Käytännössä siis shoppailimme koko päivän. Täytyy sanoa, että kaupoissa oleminen ei ole suurinta hupiani. Pikemminkin se on raivostuttavaa ja syvästi ahdistavaa. Vaikea kuvitella, että jotkut nauttivat siitä.

Illaksi päädyimme Kallioon ja Club Liberteen (http://www.clubliberte.fi/). Liberte on yksi niistä harvoista ravintoloista, joilla on jatkolupa sisätiloissa harjoitettavaan tupakointiin. Sellaisia paikkoja pitäisi boikotoida. Syy mennä Liberteen oli kuitenkin Maria Gasolinan (http://www.mariagasolina.net/) keikka. Brasilialaista käännöspoppia voi kuunnella myös osoitteessa: http://www.myspace.com/mariagasolina. Tutustumisen arvoinen yllätys oli myös lämppärinä tyylitellyt Posteljoona (http://www.slipoveri.com/posteljoona/). Keikalla pääsimme sosialisoimaan Minnan ja Niklaksen sekä Anton kanssa.

Sunnuntaina pyöräilimme tiedekeskus Heurekaan (http://www.heureka.fi). Anna-Stiina oli lahjoittanut H-lahjaksi vapaaliput, joiden lunastamisen aika oli nyt. Jäimme kiertelemään näyttelyihin vahingossa niin pitkäksi aikaa, että emme ehtineet muuttotalkoisiin Sallan ja Harrin luokse. Muutenkin viikonloppuna oli surkeaa muuttokarmaa. Emme päässeet auttamaan Sallan ja Harrin lisäksi Jukkaa ja Elinaa perjantaina tai Saaran tätiä Lauantaina.

Kesän kunniaksi kannattaa käydä tsekkaamassa pullopoliisi: http://www.luontoliitto.fi/pullopoliisi/

Jätä kommentti