Japanissa 9.-16.7.2007

Viikko vierähti Japanissa. Nautiskelimme urbaanista atmosfääristä Tokiossa, vierailimme lukemattomissa temppeleissä Kiotossa ja atomipommialueella Hiroshimassa. Lisäksi kävimme vuoristossa ihastelemassa Fuji-vuorta. Valitettavasti itse vuorelle emme päässeet kiipeämään, koska tiet olivat suljettu alueella olleen taifuunin takia.

Japani on kiva ja helppo maa. Hihaan jäi monta vaikuttavaa kokemusta ja muistoa. Niistä ehkä myöhemmin lisää. Monessa suhteessa maa näytti kuitenkin olevan kiinni vielä 80-luvun muodeissa. Luotijunat olivat mukavia. Mikäli haluaa liikkua maassa enemmän, kannattaa hankkia Japan Rail Pass (pitää hankkia etukäteen Suomesta).

Kylpylöissä kannattaa myös ilman muuta vierailla. Tuleville matkaajille annettakoon lisäksi vinkkinä, että kasvisruuan löytäminen on erityisen vaikeaa ja käteistä kannattaa varata mukaan etukäteen. Pankkiautomaatteja löytyy kyllä postien yhteydestä, mutta ne ovat vain business-tunteina auki. Julkisia vessoja on kaikkialla.

Lentojen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt kuitataan http://www.lentomaksu.fi -sivuston kautta. Erinomainen laskuri löytyy myös osoitteesta http://www.atmosfair.de

Kesämatkat jatkuvat tänään Kuusamon suuntaan tarkoituksena vaeltaa Karhunkierros ja pyöräillä sen jälkeen Joensuuhun.

Jätä kommentti