Viikonloppu 18.-20.5.2007

Kävimme illalla töiden Annukan kanssa kyläilemässä Jarmon, Marin ja Kian luona. Meille oli valmistettu herkullista tofu-salaattia. Kiitos! Ilta kului nopeasti Kian kanssa leikkiessä. Yritin opettaa tytölle ”pallo” -sanaa. Välillä harjoittelimme seisomaan nousemista ja kävelyä. Illan kohokohta oli kuitenkin hevos-leikki.

Perjantaina jätimme Uudenmaan ympäristönsuojelupiirissä vastaselityksen KHO:lle liittyen Uudenmaan maakuntakaavaan: (http://www.sll.fi/tiedotus/lausunnot/piirit/lausuntoja2007/uyspkhoummkvastaselitys). Lisäksi lausuimme yhdessä Vantaan luonnonystävien kanssa Vantaan Koivukylän metsäsuunnitelmaluonnoksesta: (http://www.sll.fi/tiedotus/lausunnot/piirit/lausuntoja2007/usypvantaakoivukyla).

Heräsimme lauantaina aamulla Annukan kanssa aikaisin tekemään rästiin jääneitä hommia. Siivosin kertyneitä sähköposteja ja valmistelin tulevan viikon seminaaria varten esitystä pitkän aikavälin ilmastostrategian taustoista. Lisäksi kirjoittelin Maan ystävä -lehteen kansainvälisten asioiden palstan ja tein esittelyä Luonnonsuojeluliiton liittokokoukseen. Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin puheenjohtajana pääsen esittelemään kokouksessa hiukan piirin toimintaa. Olen myös ehdolla liiton hallituksen puheenjohtajaksi, joten kirjoittelin pientä esittelyä itsestänikin. Illan päätteeksi sain vielä siivottua kirjoituspöytäni laatikoiden sisällön.

Suomen Kuvalehdessä (SK20/2007) oli aika rankka ja vatsanpohjaavääntävä juttu irakilaisen sotilassairaalan arjesta. Arki toisaalla on raakaa. Sen sijaan ympäristöneuvos Antero Honkasalolla oli erinomainen kolumni Ympäristöministeriön Ympäristö-lehdessä. Hänen mukaansa ilmastopolitiikassa voisi ottaa oppia esimerkiksi tupakanpolton vähentämisen eteen tehdystä terveysvalistustyöstä ja lainsäädännöstä. Vastaavilla keinoilla voisi rajoittaa hiilidioksidipäästöjäkin.

Sunnuntaina vierailin Turussa ja Maan ystävien väentapaamisessa eli kevätkokouksessa. Perusasioiden eli toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen lisäksi asialistalla oli mm. sääntöuudistusta, keskustelua järjestön logosta ja yritysyhteistyön periaatteista. Oli hauska osallistua keskusteluun ilman varsinaista vastuuta asioiden eteenpäin saattamisesta. Järjestöön virtaa jostain aina uusia aktiiveja ja vastuunkantajia. Samalla täytyy todeta, että pelkästään pikainen vilkaisu toimintakertomukseen riittää todistamaan sen, joka muutenkin on itsestään selvää. Maan ystävillä on ollut jälleen kerran, vuonna 2006, aivan ennätysmäisen aktiivinen, vilkas ja aikaansaava vuosi.

Illalla vierailimme Hanna Kaisan ja Simon luona Pihlajanmäessä viemässä hääjuhlista jääneitä pöytäliinoja sekä muutamia astioita ja ämpäreitä. Hanna Kaisa oli loihtinut herkullisia sämpylöitä. Samalla pääsimme ensimmäistä kertaa myös katsomaan kuvia edellisen viikonlopun juhlistamme.

Jätä kommentti