Viikonloppu 24.-25.2.2007

Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen kokous alkoi tuttuun tapaan aamulla kello kymmeneltä. Asialistalle oli kertynyt poikkeuksellisen paljon kimurantteja kysymyksiä. Keskustelimme hiukan mm. toukokuun liittokokouksessa tehtävistä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajan valinnoista. Olen itse ilmoittautunut ehdokkaaksi Luonnonsuojeluliiton hallituksen puheenjohtajaksi.

Luonnonsuojeluliiton hallituksen kokouksessa kävimme läpi ajankohtaisia jäteasioita (Vaasan hallinto-oikeuden päästös Ekokemin polttolaitoksen ympäristölupavalituksestamme), vuoden 2006 toimintakertomusta, metsä- ja suostrategiaa, Taiga Rescue Networkin tilannetta, ansiomerkkihakemuksia, liiton maaomaisuutta koskevaa ostotarjousta, eri matkaraportteja sekä mm. liiton energia- ja ilmastoviestejä.

Kokouksesta suuntasin suoraan Kallioon Johanna Nuortevan ja Ville Holmbergin luokse tupareihin. Ihastuttava asunto! Olin ensimmäinen vieras, joten ehdin keskustella Johannan ja Villen kanssa hyvin niitä näitä. Juhliin kannattaisi aina mennä ajoissa. Silloin ehtii puhua ihmisten kanssa kaikkein parhaiten. Illan mittaan oli tosin paljon muitakin hyviä keskusteluja vuokratyövoimasta ja kunnianhimosta, jatko-opiskelijoiden sosiaaliturvasta ja hyvinvoinnista sekä monesta muusta asiasta.

Annukka oli lähtenyt lauantai aamuna heti Brysslistä palattuaan suoraan Turkuun serkkunsa lapsen ristiäisiin. Näin ollen jäin myös lauantaiksi ja sunnuntaiksi kotisinkuksi. Aika ei kuitenkaan käynyt pitkäksi.

Suomen luonnonsuojeluliitto täyttää vuonna 2008 70-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi WSOY on julkaisemassa kirjaa suomalaisen luonnonsuojeluliikkeen historiasta. Itse olen kirjoittelemassa teokseen pientä artikkelia 1990- ja 2000-luvun ympäristöliikkeestä. Valitettavasti kaiken muun hässäkän keskellä ehdin aloittamaan kirjoittamisen kunnolla vasta sunnuntaina kun kuolemanlinja tekstin palauttamiselle on jo kuun lopussa eli keskiviikkona.

Sunnuntai-illan päätteeksi, kun Annukka oli tullut kotiin Turusta, kävimme vielä juoksemassa tutun kymmenen kilometrin lenkin. Sää näyttää lauhtuvan. Kohta pääsee taas parin viikon tauon jälkeen pyöräilemään.

Jätä kommentti