Vanhanen varoittaa ilmastokriisin torjumisesta

Pääministeri Matti Vanhanen varoittaa EU:n suunnittelemien uusien yksipuolisten päästötavoitteiden seuraamuksista sanomalehti Ilkassa. Hänen mukaansa 20 prosentin päästötavoitteeseen pyrkiminen veisi pahimmillaan jopa kymmeniä tuhansia työpaikkoja.

Uskomatonta!

Olisi parempi olla huolissaan ilmastokriisin seurauksista kuin päästövähennyksien myötä menetetyistä muutamista työpaikoista – varsinkin kun päästövähennysten seurauksena luodaan paljon enemmän uusia työpaikkoja.

Esimerkiksi Sternin tekemä raportti (http://www.hm-treasury.gov.uk/independent_reviews/stern_review_economics_climate_change/sternreview_index.cfm) osoittaa, että ilmastonmuutoksen torjunta on myös taloudellisesti välttämätöntä. Raportin mukaan maat voivat menettää jopa 20 % bruttokansantuotteestaan, jos ilmastokriisiä ei pysäytetä. Ilmastonmuutoksen torjunta maksaa vastaavasti vain prosentin luokkaa globaalista bruttokansantuotteesta. Näin ollen toimet ilmastonmuutoksen torjumiseksi ovat erittäin kannattavia – jokaista 70 euroa kohti, jonka investoimme ilmastokriisin torjumiseen, estämme ilmastonmuutoksen aiheuttamia vahinkoja Sternin mukaan noin 20 000 euron edestä.

Jätä kommentti