Osallistuin Dodon järjestämään EU:n ympäristöpolitiikan demokratisoimista käsittelevään seminaariin. Valtiosihteeri ja RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin esitteli ympäristöministeriön uuden sukupolven ympäristöpolitiikkaa. Wallin ideoi seminaarissa henkilökohtaista päästökauppaa. Intouduin kyselemään Suomen linjauksia maailman ympäristöjärjestön perustamiseksi ja ekologisen verouudistuksen toteuttamiseksi. Monet aiheet sivusivat luonnollisesti Nairobissa alkanutta YK:n ilmastokokousta. Nairobista ja ilmastokysymyksistä voi lukea lisää esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastoblogista: http://ilmastopolitiikka.wordpress.com/
Illalla Maria Svanström (http://ettperspektiv.blogspot.com/) kävi kylässä. Keskustelimme jatko-opinnoista ja tutkimuksesta sekä Maan ystävien (http://www.maanystavat.fi) tulevaisuudesta. Maan ystävien sisällä on selvästi herännyt intohimoinen keskustelu järjestön tulevaisuudesta ja paikasta maailmassa.
Päivän Helsingin Sanomissa haastateltiin Helsingin ympäristöpolitiikan professori Ilmo Massaa. Hänen näkemyksensä olisivat voineet olla suoraan ympäristöjärjestöjen suusta. Sen sijaan ikävä uutinen oli se, että Kansainvälinen energiajärjestö IEA suosittelee ydinvoimaa keinoksi torjua ilmastonmuutosta energiansäästön ja uusiutuvien energialähteiden rinnalle. Tätä Greenpeace ja Maan ystävät kiirehtivätkin voimakkaasti kritisoimaan.