Kuka Leo Stranius?

Olen toiminnanjohtaja, kaupunginvaltuutettu, ympäristöasiantuntija, ja käpyläläinen isä. Perheeseeni kuuluu puolison lisäksi kaksi pientä lasta.

Haluan toimia tulevien sukupolvien, ympäristöviisaan ja onnellisen Suomen puolesta.

Minulle kaikkein kovimpia arvoja ovat ympäristö- ja luonnonsuojelu, eläinten oikeudet, heikko-osaisimpien puolustaminen, kansalaisvaikuttaminen ja suora demokratia

Työskentelen Luonto-Liitossa toiminnanjohtajana ja toimin Helsingin kaupunkipolitiikassa. Kaupunginvaltuuston lisäksi olen Helsingin ympäristölautakunnan varapuheenjohtaja ja Uudenmaan maakuntavaltuuston jäsen.

Luonto-Liiton ohella olen työskennellyt muun muassa Suomen luonnonsuojeluliitossa sekä tietoliikennealalla projekti-, johto- ja asiantuntijatehtävissä, Nuorisotutkimusverkostossa ja Tampereen yliopistossa tutkijana sekä ollut vapaaehtoistyössä Perussa paikallisessa ympäristöjärjestössä.

Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri (HM). Lisäksi minulla on johtamistaidon erikoisammattitutkinto ja tietotekniikan mekaanikon koulutus.

Olen aktiivinen kirjoittaja, ja blogini (www.leostranius.fi) on valittu Suomen ympäristöblogien ykköseksi. Lisäksi olen kirjoitellut mm. Vauva-lehteen Ekoisi-blogia ja toiminut Kirkko & Kaupunki -lehden kolumnistina. Helsingin Sanomat on julkaissut minusta henkilöhaastattelun otsikolla ”Käpylän Gandhi”.

Pyöräilen kesät talvet ja olen kohtuullinen himojuoksija sekä tyytyväinen askeetikko. Hiilijalanjälkeni on 2867 kg vuodessa.

Julkinen CV:ni löytyy täältä.

Voit katsoa myös tämän: Leo Stranius Wikipediassa.