Kuka Leo Stranius?

Leo Stranius kokovartaloOlen ympäristöjärjestöjohtaja (Luonto-Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto) ja kahden pienen lapsen isä Käpylästä.

Olen elämäni aikana ollut duunari ja tietotyöläinen, kokenut yhteiskunnan turvaverkkojen merkityksen mutta myös oman yrittämisen voiman.

Uskon esimerkin kautta johtamiseen, rajat ylittävään yhteistyöhön ja tekemisen meiningin luomiseen.

Olen työskennellyt pitkään ympäristöjärjestöissä ja tietoliikennealalla.

Tällä hetkellä toimin kaupunginvaltuuston jäsenenä ja Helsingin ympäristölautakunnan varapuheenjohtajana. Omistan osan ympäristökonsulttiyritys Tyrskystä.

Minulle kaikkein kovimpia arvoja ovat ympäristö- ja luonnonsuojelu, eläinten oikeudet, heikko-osaisimpien puolustaminen, kansalaisvaikuttaminen ja suora demokratia. Oman kokemuksen kautta olen huomannut, miten tärkeitä ovat lapsiperheiden jaksaminen, turvalliset päiväkodit ja koulut.

Ammennan energiaa liikunnasta, luonnosta ja tähtihetkistä lasten kanssa. Olen valmis laittamaan itseni likoon tulevien sukupolvien, ympäristöviisaan ja onnellisen Suomen puolesta.

* * *

Luonto-Liiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton ohella olen työskennellyt tietoliikennealalla ympäristöpäällikkönä sekä projekti-, johto- ja asiantuntijatehtävissä, Nuorisotutkimusverkostossa ja Tampereen yliopistossa tutkijana sekä ollut vapaaehtoistyössä Perussa paikallisessa ympäristöjärjestössä.

Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri (HM). Lisäksi minulla on johtamistaidon erikoisammattitutkinto ja tietotekniikan mekaanikon koulutus.

Olen aktiivinen kirjoittaja, ja blogini (www.leostranius.fi) on valittu Suomen ympäristöblogien ykköseksi. Lisäksi olen kirjoitellut mm. Vauva-lehteen Ekoisi-blogia ja toiminut Kirkko & Kaupunki -lehden kolumnistina. Helsingin Sanomat on julkaissut minusta henkilöhaastattelun otsikolla ”Käpylän Gandhi”.

Pyöräilen kesät talvet ja olen kohtuullinen himojuoksija sekä tyytyväinen askeetikko. Hiilijalanjälkeni on 2867 kg vuodessa.

Julkinen CV:ni löytyy täältä.

Voit katsoa myös tämän: Leo Stranius Wikipediassa.