327 henkilökohtaista tavaraa

Kesän kääntyessä lopuilleen oli aika tehdä kotona pieni tavarakatselmus.

Salaisena haaveenani on pystyä vastaamaan 100 tavaran haasteeseen eli selvitä arjessa alle 100 tavaralla. Esimerkiksi viime kesäloman aikana minulla oli käytössä neljän viikon reissulla yhteensä 69 henkilökohtaista tavaraa. Tämä kuitenkin vain kesäloman ajan.

Tällä hetkellä tilanne on se, että minulla on arjessa käytössä yhteensä 327 henkilökohtaista tavaraa. Noin vuosi sitten, kun kävin tavarat viimeksi perusteellisesti läpi, oli minulla 415 tavaraa. Hyvään suuntaan ollaan siis menossa, vaikka aika paljon on vielä tehtävää.

Hiukan yllättäen minulla on eniten vaatteita (113 kpl). Tämä johtuu lähinnä monista urheiluvarusteista. Toiseksi eniten on kirjoja (108 kpl), joista suurin osa on sellaisia, jotka säästän siitä syystä, että olen kirjoittanut tai kontribuoinut niihin tavalla tai toisella. Kolmanneksi suurimpana ryhmänä on erilainen it-infra eli tietokoneet, laturit, johdot, vanhat kovalevyt ja varmuuskopiot (71 kpl). Loput tavarat ovatkin sitten erilaisia päivittäistavaroita (avaimet, kortit, kynät jne.) ja pyörävarusteita (omistan esim 3 pyörää).

Mukaan ei ole laskettu kotimme yhteisiä tavaroita, kuten huonekaluja, astioita, petivaatteita tai työkaluja eikä puolisoni tai lasteni esineitä. Mukana ei ole myöskään esimerkiksi kellarissa olevia laatikoita (8 kpl), joissa on erilaisia vanhoja papereita vuosien varrelta.

Todellisuudessa minulla on siis käytössä huomattavasti suurempi tavaramäärä. Olen kuitenkin ajatellut, että suoraan voin vaikuttaa vain omiin henkilökohtaisiin tavaroihini enkä näin ollen painosta muita perheenjäseniä kohtuuttomasti vähentämään tavaroita, joita he haluavat käyttää.

Miksi tavaroita kannattaa olla vähän? Siksi, että näin järjestettävää ja huollettavaa on vähän. Kaikille on paikka ja kaikki on paikallaan, kuten ammattijärjestäjä Ilana Aalto sanoo. Asuinneliöitä ei tarvitse olla niin paljon kuin suomalaisilla keskimäärin. Tämä tarkoittaa isoa rahan säästöä. Kaiken lisäksi siivoamiseen, konmarittamiseen tai esimerkiksi tavarainventaarioon ei mene kuin korkeintaan tunti.

Onko joku blogini lukija päässyt tuohon 100 tavaran maagiseen rajaan ja miten se on onnistunut? Mielelläni kuulisin kokemuksia ja vinkkejä.

Kannattaa lukea myös tämä:

Testissä: KonMari ja tavaroista luopumisen taika eli pika-Maritus

Yksi kommentti artikkeliin ”327 henkilökohtaista tavaraa”

  1. Hesarissa olleen jutun mukaan ilmastoahdistus alkaa vähitellen hellittää, mutta ehkä kannattaisi myös lopettaa tämä tavaroiden laskeminen?

    Vastaa

Jätä kommentti