Ajat ovat kovat.
Suomen hallitus on karsinut luonnonsuojelurahat minimiin. Eläinsuojelulakia ei edistetä ja turvapaikan hakijoita kohdellaan kaltoin. Puhumattakaan mitä maailmalla tapahtuu.
Tästä syystä on erityisen tärkeä tukea järjestöjä, jotka toimivat kestävän ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden puolesta.
Tämä on mielestäni parasta eläkesäästämistä ja vakuutusten ottamista, mitä voi kuvitella.
Tänään nostin Amnestylle, Animalialle, Greenpeacelle, Oikeutta Eläimille ja WWF Suomelle lahjoittamiani kuukausittaisia tukisummia. Lisäksi aloitin kuukausilahjoittamisen Suomen Punaiselle Ristille.
Tällä hetkellä toimin seuraavien järjestöjen kuukausitukijana:
– Amnesty 15 e/kk
– Animalia 30 e/kk
– Greenpeace 30 e/kk
– Maan ystävät 30 e/kk
– Oikeutta Eläimille 35e/kk
– Punainen Risti 10 e/kk
– Suomen luonnonsuojeluliitto 15 e/kk
– Unicef 10e/kk
– WWF 15 e/kk
Yhteensä 190 e/kk eli lähes 10 prosenttia käteen jäävästä kuukausipalkastani. Olen yrittänyt painottaa lahjoituksiani niin, että ensisijaisesti tuen niitä kaikkein hiljaisimpia ääniä, jotka eivät ilman etujärjestöjä kykene muuten omasta puolestaan puhumaan. Yhteiskunnan mitta kun on se, miten kohtelemme kaikkein heikko-osaisimpia.
Yllä oleva lista jakaantuu seuraavasti:
– Luonnon- ja ympäristönsuojelu: 90 e/kk
– Eläinten oikeudet ja hyvinvointi 65 e/kk
– Ihmisoikeudet 35 e/kk.
Samalla kuulin Greenpeacen lahjoittajapalvelusta, että olen tukenut järjestöä vuodesta 1996 lähtien. Greenpeace taitaakin olla ensimmäinen ympäristötoimija jota aikanaan aloin tukea rahallisesti.
Näiden lisäksi maksan lukemattomien muiden kansalaisjärjestöjen jäsenmaksuja sekä teen satunnaisia lahjoituksia eri toimijoille.
Kiitos kaikille upeille järjestöille hienosta työstä!
Ihmiset hukkaavat järjestöissä aikaansa, kun eduskunnassa kukaan ei edusta heidän asiaansa puheista huolimatta. Kaikki Suomessa tehtävä ilmastotyö menee hukkaan, kun Kaidi saa ilman kritiikkiä rakentaa osin veronmaksajien tukemana valtavan tehtaansa. Saa aika moni syödä puuronsa kylmänä, että se kompensoi 1,3 miljoonaa tonnia hiilidioksidia. Mistä ihmeestä on tullut tällainen käsitys hyvästä vihreästä hiilidioksidista ja pahasta mustasta – ihan kuin ilmakehä osaisi ne erotella?
Miksi äänestää, kun nekin jotka edes myöntävät ilmastonmuutoksen olemassa olon taipuvat ajattelemaan noin? Tai miksi äänestää, kun patoasiassakaan ei ollut poliiittsta tahtoa vaikka moni, kuten sinä, menit sillä vahvasti vaaleissa. Asiasta ei haluttu vihreidenkään taholta sitten edes keskustella kaupunginhallituksessa. Lasse Miettinen jossain sanoi ettei politiikassa saa kusettaa – minusta te kusetatte nyt aika rankasti, eikä vihreiden johdossa ole edes halua kommentoida asioita.