Seitsemän merkkiä: Milloin elämälle kannattaa tehdä jotain?

KääpäpuuHuomaatko olevasi väsynyt ja siirrät hommia tulevaisuuteen?

Syytät muita ja pelkäät omia virheita. Suunnittelet kyllä asioita, mutta et tartu toimeen. Kadehdit muita sekä luet, syöt ja katsot roskaa.

Nämä voivat olla merkkejä siitä, että pelkäät epäonnistuvasi, jos yrität elää sellaista elämää kuin oikeasti haluaisit. Surkuttelun sijaan kannattaa ryhtyä tuumasta toimeen.

Varmin tapa epäonnistua on jättää yrittämättä. Se, joka ei ole koskaan yrittänyt, ei ole voinut myöskään saavuttaa yhtään mitään. Siksi kannattaa mennä rohkeasti epämukavuusalueelle.

Ohessa on seitsemän merkkiä siitä, että elämälle kannattaa ehkä tehdä jotain.

1. Olet väsynyt. Siitä huolimatta, että olet perusterve ja nukut yösi normaalisti. Väsymys on merkki tylsistymisestä. Inspiroiva elämä antaa energiaa. Kannattaa ryhtyä tuumasta toimeen ja tehdä jotain merkityksellistä.

2. Siirrät asioiden ja unelmien toteuttamista tulevaisuuteen. Ajattelet, että nyt ei ole oikea aika. Toteat: ”ehkä sitten joskus”. Et uskalla aloittaa, koska pelkäät epäonnistuvasi. Oikean ajankohdan odottaminen on varma tapa epäonnistua. Kannattaa ryhtyä toimeen heti.

3. Syytät muita. Huomaat ajattelevasi, että ihmiset toimivat jatkuvasti väärin ja tämä on syy omalle epäonnistumiselle. Muiden syyttäminen antaa vallan heille. Ota tilanne omiin käsiisi.

4. Välttelet vaikeita asioita. Harva, joka on tehnyt jotain merkittää, on väittänyt, että se olisi helppoa ja olisi tapahtunut ilman epäonnistumisia. Ei kannata vältellä vaikeita asioita sen takia, että pelkää epäonnistuvansa. Kannattaa keskittyä tekemään juuri niitä vaikeita asioita ja oppia epäonnistumisistaan.

5.  Suunnittelet paljon, mutta teet vähän. Mietit mitä haluat tehdä ja saavuttaa, mutta todellisuudessa ryhdyt harvoin toimiin. Unelmoit, mutta et toimi. Harva kuolinvuoteellaan ilahtuu siitä, että ajatteli koko elämänsä jotain, mitä ei koskaan tehnyt. Ajattele vähemmän, tee enemmän.

6. Kadehdit muita. Muut näyttävät mielestäsi onnellisemmilta ja terveellisemmiltä kuin sinä, heillä on paremmat ihmissuhteet ja yleisesti ottaen parempi elämä. Inhoat ihmisiä, koska he ovat saavuttaneet jotain. Ajattelet, että menestyneet ihmiset ovat ahneita, onnekkaita tai epärehellisiä. Kokeile mieluummin seurata ja tarkkailla niitä, jotka omasta mielestäsi ovat pärjänneet hyvin. Juhli muiden onnistumista.

7. Luet, katsot ja syöt roskaa. Luet iltapäivälehtien juoruja ja katsot televisiota samalla kun otat ”vain” yhden oluen tai lasin viiniä, pussillisen karkkia tai levyn suklaata. Uskot, että nautit tai rentoudut lehtien, television ja roskaruuan parissa, mutta onko se tosiaan sitä, mitä haluat elämässäsi kaikkein eniten tehdä. Vuorokaudessa on ainoastaan 24 tuntia. Ryhdy mieluummin toimeen ja tekemään sitä, mikä oikeasti on itsellesi tärkeää.

Inspiraatio ja lähde tälle kirjoitukselle on Jeff Steinmannin teksti: 11 Warning Signs That You’re Settling For Less In Life

Kannattaa lukea myös tämä:
– Pelon voittaminen: Vierailu epämukavuusalueella

Jätä kommentti