Älä osta mitään -päivä: Mainoskupla on puhjennut!

Perjantaina 30.11. vietetään Älä osta mitään -päivää.

Luonto-Liiton järjestämä päivä kannustaa viettämään yhden päivän ilman ostoksia ja pohtimaan samalla omia kulutustottumuksiaan.

Vuonna 2012 päivän teemana on Koe, älä osta.

Teemalla halutaan kyseenalaistaa ostamisen tuoman hetkellisen tyydytyksen tunteen verrattuna muihin kokemuksiin. Shoppailu ei ole itseisarvo, todellisia onnen ja tyytyväisyyden tunteita harvoin koetaan kauppajonossa. Nautitaan siis kokemusrikkaasta ÄOM-päivästä ja jätetään päiväksi väliin ostohysteria.

Älä osta mitään -päivän myötä julkistettiin myös vastamainoskilpailu Mainoskuplan voittaja.

Vuoden 2012 Mainoskuplan voittaja on työryhmä Mambaliiton “Ilkeä – Pannaan halvalla” -videotyö, toiseksi tuli Jana Balušíkován juliste “I’m growing it” ja kolmannen sijan saavutti työryhmä Mudvertising Groupin videotyö “Mega Nyyh”. Lisäksi erityismaininnan sai Mikko Metson juliste “Tulvivaara 2012”.

Ronski ja sopivan röyhkeä voittajatyö “Ilkeä – Pannaan halvalla” herätti tunteita ja ajatuksia tuomaristossa.

 

Jätä kommentti