Viikkopäiväkirja 20 (16.-22.5.2011)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa ja kirjoitin lyhyesti jääkiekon maailmanmestaruuden myötä lajin ympäristövaikutuksista. Pyöräiltyäni Luonto-Liiton toimistolle tapasin uuden työharjoittelijamme Anun. Lounasta söin yhdessä Mikael Kallavuon kanssa. Keskustelimme mahdollisesta wikileaks-tyyppisestä ympäristörikosten paljastamissivustosta. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja kokoustin yhdessä puheenjohtajan ja talouspäällikön kanssa. Illalla istuin Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa. Illalla isä tuli vielä yökylään matkalla Joensuusta Brysseliin.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja vastailin Huili-lehdelle lapsen tekemisen ympäristövaikutuksista. Aamupäivällä osallistuin Luonto-Liitossa tehtyyn työsuojelutarkastukseen. Lounaan jälkeen pyöräilin Lauttasaareen, jossa olin puhumassa kansalaistoiminnasta Helsingin Nuorisoasiankeskuksen henkilöstölle. Tämän jälkeen siirryin Kallioon Kallio-liikkeen tapaamiseen, jossa puhuin uudestaan samasta asiasta. Tämän päivän kansalaistoiminta on kuin ilmaveivi. Siinä pitää olla inspiroiva yksilösuoritus, hyvä joukkue ja meininki sekä luova yleisö. Järjestöjen kesken pistimme myös tiedotteen ulos hallitusneuvotteluita koskien.

Keskiviikko: Kävin aamulla läpi sähköpostit ja Facebookin. Kevyen lämmittelyjuoksun jälkeen venyttelin ja tein lihaskuntoharjoittelua. Aamun uutisia seuratessa ei voinut kuin hämmästellä kiekkoleijonien käytöstä. Itselle ei tulisi mieleenkään vetää känniä päälle, jos tietäisi, että joutuu potentiaalisesti antamaan lausuntoja lukemattomille tiedotusvälineille ja esiintymään 100 000 ihmisen edessä. Jääkiekkoteemaa jatkoin myös kirjoittamalla blogin ilmaveivistä: Ilmaveivi ja kansalaisvaikuttaminen: Mitä voimme oppia? Tämän jälkeen pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle, jossa kävin läpi talous-, henkilöstö- ja hallintoasioita. Iltapäivällä Jyrki Katainen julkisti porukan, joka lähti neuvottelemaan hallitusohjelmasta. Samalla varmistui myös se, että olen itsekin mukana säätytalolla. Illalla sovimme Tomin kanssa Ekopopin julkaisutilaisuudesta. Kirja julkaistaan Kirjan ja ruusun päivänä tiistaina 24.5. klo 10 Kansalliskirjaston Monrepos-salissa.

Torstai: Kävin aamulla juoksemassa ja kahlasin läpi sähköposteja valmistautuen samalla hallitusohjelmaneuvotteluihin. Pyöräiltyäni Luonto-Liiton toimistolle hoidin henkilöstöasioita ja kävin läpi työsuojelua koskevia kysymyksiä. Iltapäivällä piipahdin eduskunnassa hallitusohjelmaneuvotteluihin liittyen sekä toimin puheenjohtajana Lapset Luontoon -hankkeen seminaarissa Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Alkuillan istuin jälleen eduskunnassa hiomassa hallitusohjelmaneuvotteluiden tavoitteita.

Viikonloppu: Osallistuin perjantaiaamusta lähtien säätytalolla käytäviin hallitusneuvotteluihin. Kyse on vähän kuin kansainvälisistä ilmastoneuvotteluista pienoiskoossa: Tunnelmia säätytalon hallitusneuvotteluista. Viime viikolla pohdittiin Elonkehä-lehden paneelikeskustelussa sitä, mihin katosi radikaali ympäristöliike. Ehkä se löytyy säätytalolta?

Viikko lukuina

– 20 kokousta
– 3 puhetilaisuutta
– 6 blogikirjoitusta
– 1 haastattelu

– 47 km juoksua
– 100 km pyöräilyä

– 104 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä.

Jätä kommentti