16.5.2009: Tampereen sosiaalifoorumissa

Lauantaina olimme Annukan kanssa Tampereen sosiaalifoorumissa. Iltapäivän aluksi olin puhumassa Animalian, Suomen luonnonsuojeluliiton ja Vegaaniliiton tilaisuudessa ilmastonmuutos ja ruoka. Kannattaa tutustua Suomen luonnonsuojeluliiton ilmasto lautasella -kampanjan verkkosivuihin: http://www.sll.fi/ilmasto-lautasella.

Ilmastonmuutos ja ruoka session jälkeen homma jatkui seuraamalla Tampereen Maan ystävien järjestämää keskustelua hiilineutraalista tulevaisuudesta. Paikalla keskustelemassa oli aina vakuuttava Pasi Toiviainen.

Lopuksi kuuntelin vielä mielenkiinnolla Tampereen Ympäristönsuojeluyhdistyksen (Tysy) session Ilmastonsuojelulla hyvinvointia: Hiilijalanjäljen hinta ja kulutuskarkurin ilmastotulot. Erityisen kiinnostavaa oli kuulla Riitta Savikon YK-liitolle tekemää selvitystä siitä, kenen ääni suomalaisessa ilmastopolitiikassa oikein kuuluu. Kannattaa katsoa myös Annukka Bergin esitys henkilökohtaisista päästökiintiöistä täältä.

Sosiaalifoorumisessioiden jälkeen piipahdimme Annukan kanssa kasvisravintola Veganissimossa syömässä. Seuraamme liittyi myös Tysyn varapuheenjohtaja Jere Nieminen. Paluumatkalla Helsinkiin saimme huippuhyvää ja älykästä seuraa vielä Otto Bruunista ja Elina Turusesta. Kaiken kaikkiaan mainio päivä.

Jätä kommentti