Maanantai 16.6.2008 – Rekkamiesten protesti edistää raideliikennettä

Viime päivien aikana olen valmistellut Suomen luonnonsuojeluliiton ilmasto-oikeudenmukaisuuskiertueen ohjelmaa. Tarkoituksena on siis järjestää luentokurssi Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa. Lisätietoja löytyy osoitteesta:
http://www.sll.fi/luontojaymparisto/energiajailmastonmuutos/Ilmastonmuutos-ja-kehitys/ilmasto-oikeudenmukaisuuskiertue

Maanantai iltana oli Luonnonsuojeluliiton liittohallituksen kokous. Esityslistalla oli muun muassa Pallas-kuviot (http://www.pelastapallas.fi/), ruokateesit, ydivoimakampanjointi, vuoden 2009 alustava budjetti sekä paljon muuta.

Ohimennen pari sanaa EU:n perussopimuksesta ja Irlannin kansanäänestyksestä. On mielestäni hassua, että muutama miljoonaa irlantilaista äänestäjää voi päättää koko EU:n tulevaisuudesta. Kaukonäköisyyttä olisi tässä tapauksessa osoittanut EU-johtajilta se, että sopimuksesta olisi alunperin päätetty järjestää EU:n laajuinen kansanäänestys. Näin kaikki olisivat päässeet tasapuolisesti sanomaan sanansa. Ehkä seuraavalla kerralla.

On loistavaa, että rekkamiehet uhkaavat hidastella juhannusliikenteessä kohonneita polttoaineiden hintoja vastaan. Hyvä! Tämän ansiosta yhä useampi matkustaja siirtyy raiteille. Aiheesta lisää Vihreässä Langassa: http://www.vihrealanka.fi/uutiset/ohita-rekkamiesten-juhannusprotesti-junalla

Jätä kommentti