Viikonloppu 15.-17.2. – “Be the change you want to see in the world”

Perjantaina olimme Annukan kanssa syömässä Ichiban Sushissa (http://www.ichiban.fi/) sekä katsomassa elokuvan Musta jää. Voin suositella. Mielestäni elokuvan tarina oli rakennettu ja toteutettu todella hyvin. Ainoa heikkous oli siinä, että tarina ei ollut mielestäni kovin uskottava.

Lauantaina olimme auringonpaisteessa kävelemässä Elinan ja Ruttiksen kanssa Arabianrannassa sekä nautimme yhdessä lounasta Kumpulassa. Jukalla ja Elinalla on kiva käydä. Keskustelut ovat aina paljon ajatuksia herättäviä. Illalla Annukan sisko ja sen kaveri tulivat yökylään pelimatkansa yhteydessä. Annukan lähtiessä tyttöjen kanssa Old Sophieen jäin itse kirjoittelemaan Luonnonsuojelija-lehteen lupaamiani juttuja.

Talonvaltaukset jatkuivat Helsingissä. Torstaina vallattu Kauppalankatu 2 tyhjennettiin lauantaina iltapäivällä – tämän jälkeen vallattiin Oranssin vanhat tilat Herttoniemessä osoitteessa Hiihtäjäntie 1. Lisätietoja tilanteen kehittymisestä voi lukea osoitteessa: http://www.valtaus.org.

Sunnuntaina kävimme aamulla juoksemassa. Kirjoittelin Maan ystävien jäsenlehden Pallon pinnalla palstan ja hain hiukan taustatietoja TEM:n tulevaa asiantuntijaseminaaria varten. Kyse on siis kansalliseen ilmasto- ja energiastrategiaan liittyvästä sidosryhmäseminaarista. Seuraavaksi aiheena on uusituvan energian ja energiansäästön/energiatehokkuuden ohjauskeinot.

Pari hyvää Demos Helsingin blogia kannattaa tsekata aina silloin tällöin. Kiinnostavaa materiaalia ja loistoesityksiä löytyy osoitteista: http://yhteiskuntakaksipistenolla.wordpress.com/ ja http://www.2040.fi/.

Viikon suorituksista. Viikon aikana tein palkkatyötä 32 tuntia ja jatko-opintojen parissa ahersin 6 tuntia. Yhteiskunnallista vaikuttamista ja järjestötyötä kertyi 45 tuntia. Omasta kunnostani pidin huolta pyöräilemällä 136 km ja käymällä kerran juoksemassa (10 km) – yhteensä kuntoilua noin 8 tuntia. Viikon osalta toiminnalliseksi hyötysuhteeksi (kun kuuden tunnin vuorokausittainen nukkuminen otetaan pois) muodostui 72,22 prosenttia. Aktiviteeteiltaan kyseessä taisi olla vuoden intensiivisin viikko.

Vielä viikon lopuksi takaisin torstaina olleeseen ilmastoseminaariin. Kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) puheenjohtaha professori Rajendra K. Pachauri päätti esityksen Mahatma Gandhin sanoihin, joihin on hyvä päättää myös tämä viikko: ”Be the change you want to see in the world”.

Jätä kommentti