Viikonloppu 23.-25.11.2007 – Lempäälässä autuushoidossa

Koko viikonloppu sujui mukavasti Luontaiskylpylässä Lempäälässä (http://www.lempaalanluontaiskylpyla.fi/) Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen ja syysvaltuuston kokouksissa. Heti aluksi nautitun autuushoidon jälkeen oli hyvä aloittaa kokousputki. Paikka oli ihastuttava – lukuunottamatta kasvisruokatarjoilua, joka piti sisällään lähinnä perunaa ja keitettyjä vihanneksia.

Parjantaina ja lauantaina oli vuorossa liittohallituksen kokous. Kävimme läpi norppaenergian kriteeri- ja sääntöuudistusta, keskustelimme Inarin luonnonsuojelutilanteesta, tarkastelimme taloustilannetta ja lukemattomia muita pikkujuttuja.

Liittohallituksen kokouksen jälkeen oli vuorossa liiton syyskokous. Asialistalla oli toimintasuunnitelman ja talousarvion lisäksi liittohallituksen valinnat sekä paljon keskustelua herättänyt aluetyön rahoitusmalli. Lisäksi aikaa oli varattu hiukan myös ajankohtaiselle keskustelulle mm. KMO, Metso, KeHa, GMO -kuvioista.

Olin itse ehdolla liittohallitukseen. Hämmästykseni oli suuri huomatessani olevani äänestyksen jälkeen äänikuningas 24 äänellä (max äänimäärä 25) – olin häkeltynyt, että kannatukseni valtuustossa oli näin laajaa. Kiitos! Toisaalta asiaan vaikutti varmasti merkittävästi se, että kaikki muut tänä vuonna erovuorossa olleen vanhat hallituksen jäsenet eivät olleen enää uudestaan ehdolla. Näin ollen liittohallitukseen saatiin mukavasti uutta ilmettä.

Syyskokouksen julkilausuman ja liittohallituksen valinnat löytyvät liiton tiedotteesta:
http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2007/lempaalaagm

Intensiivinen viikko. Yhteensä töitä tuli tehtyä 91,5 tuntia ja urheilua vähän reilu 7 tuntia (neljä kertaa tunnin juoksu (yht. 40 km) ja pyöräilyä 36,65 kilometria). Pari päivää meni töissä Budapestissa (16 tuntia). Lisäksi liuta seminaareja ja kokouksia, paljon kirjoitushommia sekä viikonloppuna Luonnonsuojeluliiton syyskokous. Jatko-opintojen edistäminen jäi vähälle – kaiken kaikkiaan vain 17 tuntia väitöskirja-projektia tällä viikolla. Hyötysuhde nousi kuitenkin vapaaehtoistyön suuren määrän (58,5 tuntia) takia 78,33 prosenttiin (yhteensä 98,7 tuntia aktiviteettia).

Jätä kommentti