Keskiviikko 10.10.2007 – ihana syntymäpäivä!

Syntymäpäivä alkoi Annukan sänkyyn kantamalla aamiaisella. Sain myös erinomaisia kirjalahjoja (Jarkko Tontin Luokkakokous ja Benjamin Kunkelin Jumissa). Rauhallisen aamupalan jälkeen siirryin pyörällä Cafe Engeliin, jossa valmistauduimme Laurin, Kaarinan ja Ville-Veikon kanssa ministeri Mauri Pekkarisen tapaamiseen.

Pekkarisen tapaaminen sujui hyvässä yhteishengessä. Varsinkin kun pohjalla oli Pekkarisen edellisen päivän mainio tiedote: http://www.ktm.fi/?i=2298&s=222. Keskustelimme Greenpeacen, Suomen luonnonsuojeluliiton ja Maan ystävien tekemän paperin pohjalta Suomen uusiutuvien energiatavoitteiden osuuksista. Valitettavasti Suomi pyrkii edelleen vaikuttamaan EU:n komissiossa, jotta ei saisi itselleen kohtuutonta taakkaa uusiutuvien osalta. Miten itsekästä! Viime kädessä energiantuotanto ei voi olla mitään muuta kuin uusiutuvaa. Isoin huoli Pekkarisella tuntui olevan se, että olkiluodon lisäydinvoiman rakentaminen tekee uusiutuvien osuuden nopean nostamisen entistäkin haastavammaksi. Ehdimme keskustella myös noin puolen tunnin tapaamisen aikana energiatehokuuudesta, ilmasto- ja energiastrategian käytännön prosessista ja aikatauluista sekä strategian suhteesta tulevaisuusselontekoon.

Pekkarisen tapaamisen jälkeen pinkaisin KTM:stä rautatieasemalle ja Tampereelle jatko-opintoihin liittyvään seminaariin. Kyseessä oli orientaatiopäivä, jossa käytiin läpi jatkotutkintojen rakennetta, tutkimusprosessia ja esiteltiin jo väitelleiden näkökulmia tohtoriopintoihin. Lisäksi tapaamisessa käytiin läpi erilaisia rahoitusmalleja ja vaihtoehtoja. Aika kiinnostavaa, mutta ei mitään uutta.

Tampereen jälkeen palasin takaisin Helsinkiin. Kävimme Annukkan kanssa syömässä japanilaista ruokaa samalla keskustellen lähitulevaisuuden kuvioista. Kotona Annukka lyhensi vielä silmille kasvanutta tukkaani. Mukavaa kun on kotiparturi. Illan päätteeksi syvennyin Jarkko Tontin Luokkakokoukseen.

Voi onnea. On mukava olla aikuinen. Syntymäpäivä on siitä huippujuttu, että silloin voi aina pohtia mennyttä ja tulevaa. Elämää ja kirjoitusvirheitä blogi muistelee vanhoja (http://elina-s.livejournal.com/76305.html). Ajattelin itsekin tehdä pian moisen harjoituksen. Sen lisäksi huomasin, että Korvenranta oli omassa blogissaan antanut Q3:n tuloksen (http://k-ranta.vuodatus.net/blog/860243). Hyvä! Tuota pitää alkaa itsekin harrastamaan. On hyvä pysähtyä vuosineljänneksittäin pohtimaan sitä, mitä oikeastaan tulikaan tehtyä ja mitä pitäisi vielä tehdä.

Jätä kommentti