Keskiviikko 14.2.2007

Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokouksessa hyväksyimme edellisen vuoden tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Lisäksi valmistelimme kevätretkeä Tuusulaan ja käsittelimme monia muita asioita.

Sitten muutama ajatus elämänhallinnasta.

Kaiken a ja o ovat hyvät ja selkeät päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuosisuunnitelmat. Näitä kannattaa tietysti päivittää jatkuvasti. Päivän tehtävälistat tulee myös priorisoida! Suunnittele työsi, työskentele suunnitelman mukaan, sovi mitä tehdään ja tee mitä sovitaan. Päivän siirtymähetket (aamuhetki, työpäivän päätteeksi ja iltahetki) ovat tärkeitä. Silloin tulee pysähtyä ja pohtia hetki sitä, mitä on tekemässä. Mikä on minulle tärkeää ja käytänkö aikani juuri siihen, teenkä oikeita asioita.

Pitäisi muistaa pitää jatkuvasti mielessä kirkkaat, itseään innostavat tavoitteet. Vastoinkäymisille tulee antaa pieniä merkityksiä ja onnistumisille suuria. Päivittäin tulisi pohtia mm. mitä olen oppinut, mitä olen saanut aikaan ja ketä olen palvellut. Kannattaisi kirjata ylös myös se, mistä olen kiitollinen, innostunut ja onnellinen.

Elämässä pitäisi hakeutua aktiivisesti epämukavuusalueelle (rasitushakuisuus). Tämä parantaa kummasti suorituskykyä. Mikäli tyytyy jatkuvasti siihen, mikä on helppoa ja mukavaa, alkaa oma mahdollisuushorisontti kummasti kaventua.

Hauskaa ystävänpäivää kaikille niille ystäville, joille en sitä henkilökohtaisesti muistanut toivottaa!

Yksi kommentti artikkeliin ”Keskiviikko 14.2.2007”

  1. Päivitysilmoitus: Sisäinen tuli ja Jari Sarasvuo

Jätä kommentti