Vuonna 2007 on luvassa monia haasteita

Vuonna 2007 on tarkoitus aloittaa jatko-opinnot ja väitöskirjan teko. Tavoitteena on saada homma valmiiksi ehkä vuoden 2011 hujakoilla. Projektissa tarkastelen EU:n ja sen ympäristöpolitiikan vaikutusta suomalaisen ympäristöliikkeen toimintaan ja vaikuttamistapoihin. Ensimmäisenä vuotena tavoitteena on perehtyminen omaan alaan, verkostoituminen sekä kirjallisuuteen tutustuminen. Heti tammikuussa alkaa myös jatko-opintoseminaari Tampereella.

Konttinen ja Peltokoski ovat virittelemässä kirjaa viimeisintä kansalaisliikehdintää koskien. Myös minua on pyydetty mukaan kirjoittamaan jotain tulevaan teokseen. Lisäksi muutamat kotimaiset ja kansainväliset tieteelliset seminaarit ovat tähtäimessä. Katsotaan kuitenkin mihin innostusta jatko-opintojen suhteen riittää. Rahoitustakin pitäisi ehkä vähän katsella vielä lisää vaikka pari vuotta plakkarissa jo onkin.

Kansalaisaktiivisuuden suhteen kaikki Suomen luonnonsujeluliiton (http://www.sll.fi) luottamustehtävät jatkuvat. Toimin siis edelleen liittohallituksessa (http://www.sll.fi/yhteystiedot/liittohallitus), Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin (http://www.sll.fi/uusimaa) puheenjohtajana, energia- ja ilmastovaliokunnan (http://www.sll.fi/luontojaymparisto/energiajailmastonmuutos) puheenjohtajana sekä jäsenenä viestintävaliokunnassa ja Luonnonsuojelijalehden (http://www.sll.fi/jasensivut/luonnonsuojelija) toimitusneuvostossa. Keväällä SLL:n liittokokouksessa tai syksyllä syysvaltuuston kokouksessa ratkeaa oma jatkoni ja roolini Luonnonsuojeluliitossa.

Kestävän kehityksen toimikunnan (http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=4427&lan=fi) jäsenyys jatkuu ainakin vuoden 2007 loppuun. Lisäksi minut on nimetty kansainväliseen asiantuntijaryhmään, jonka tavoitteena on tehdä vertaisarviointi Hollannin kestävän kehityksen strategiasta. Kansalaisjärjetöporukalla taas olemme suunnittelemassa omaa julkaisua kestävän kehityksen järjestövisioista.

Henkilökohtaisessa elämässäni häät Annukan kanssa tulevat varmasti olemaan iso askel. Tämän lisäksi pyrin viemään askeettista hedonismia entistä syvemmälle. Pyrin pidättäytymään yhteistyöstä alkoholin, herkkujen ja kahvin lisäksi myös televisiosta, sokerista ja vaaleasta leivästä. Ehkä muutamista muistakin asioista. Lopetan kynsien pureskelun. Ylipäätään pyrin olemaan vähemmän hermoheikko ja luomaan positiivista ihmiskuvaa (project code: zen-leo). Tavoitteena olisi löytää jotain viisastumisen rutiineja kuten lukuiltoja ja hyvien asioiden miettimistuokioita.

Askeettiseen hedonismiin kuuluu myös pidättäytyminen kaikesta mahdollisesta kulutuksesta ja sitä kautta pienellä toimeentulo. Pienituloisellakin on kuitenkin varaa antaa. Tavoitteena on panna henkilökohtaisella tasolla kymmenen kertaa YK:n rikkaille maille tarkoittamaa kehy-tavoitetta (0,7 %) paremmaksi. Haluamme Annukan kanssa siis siirtää 7 prosenttia omista tuloistamme yhteiseen pussiin yleisen hyvä edistämiseen. Itse asiassa voisin haastaa myös muut tarttumaan tavoitteeseen ja laittamaan hyvän kiertoon ainakin tuon YK-tavoitteen verran.

Vuonna 2007 tavoitteena on myös pyöräillä läpi vuoden (talvipyöräily). Sen lisäksi juokseminen ja punttisali tulisi ottaa pysyväksi osaksi arkirutiineja. Liikkumisen valikoimaan tulee mukaan myös aktiivisempi luonnossa liikkuminen ja vaellusreissut. Vuonna 2007 eteen tulee tavalla tai toisella myös ammatinvalinnan aika eli se, millä tavalla jatkan nykyisessä työssäni ja työtehtävissäni tulevina vuosina.

Viikonlopun mittainen puolimatkan triathlon ja vähän enemmänkin! Perjantaina 3 km uinti, lauantaina 100 km pyöräilyä ja sunnuntaina 21,5 km juoksua. Sen lisäksi joka aamu venyttelyt ja 7 minute workout + perjantaina vielä 1,5 tunnin kuntopiiri.
Miksi päästöjen vähentäminen tekee meidät onnellisiksi ja miten vältetään viherpesu? Hienoa olla puhumassa IMPACT Helsinki -tapahtumassa 29.4. 

IMPACT Helsinki kokoaa yhteen muutoksentekijöitä; markkinoijia, viestijöitä ja somevaikuttajia, arvopohjaisen markkinoinnin ja viestinnän teemojen pariin

Linkki ilmoittautumiseen löytyy täältä: https://lnkd.in/dGrMP4n6

#pinghelsinki #impacthelsinki2025
Olipa taas kiva peruskunto-sunnuntai! Valmentajan tekemässä ohjelmassa oli vapaavalintaista pk-harjoittelua neljä tuntia. 

Käytännössä tämä tarkoitti mulla  seuraavaa: ystävän kanssa tunti kevyttä sulkapalloa, tunnin juoksutreeni, tunnin fysiikkatreeni (kuntosali) ja lopuksi vielä reilun tunnin uintitreeni. Sen lisäksi hiukan pyöräilyä (siirtymät) ja aamulla kehonhuolto + seitsemän minuutin lihaskuntotreeni.

Ouran mukaan aktiivisia kaloreita 2335 ja vastaava kävelymatka 42,1 km (askeleita 24 140). Garminin mukaan virtaa olisi tälle päivälle vielä jäljellä 36/100 eli ”Tämänpäiväinen liikunta edistää kuntoasi ja terveyttäsi. Body Battery -tasosi riittää erinomaisesti loppupäiväksi!”
Nyt on aika juhlia, koska tänään siitä tuli totta! Helsinki on hiilivapaa kun Salmisaaren kivihiilivoimala suljettiin. 

Lukemattomat ihmiset ovat vuosia ja vuosikymmeniä tehneet tämän eteen väsymättä töitä. Nöyrä ja iso kiitos teille kaikille. Tiedätte kyllä keitä olette. 💚🌍
Meillä on töissä lyhennetty työviikko joka tarkoittaa sitä, että perjantaisin tehdään vain neljän tunnin työpäivää. Tämä on tuonut viikkoon ja varsinkin viikonloppuun huimasti tilaa tehdä myös kaikkea muuta. Ohessa mun perjantaipäivä!
Viikonloppu on hyvä aloittaa liikunnalla! Tänään aamulla 15 min venyttely + lihaskuntotreeni. Kevyt/palauttava pyöräily Lauttasaareen ja siellä tunnin juoksutreeni klo 7-8 + pyöräily takaisin Käpylään. Illalla vielä 1,5 tunnin kuntopiiri ja 1,5 tunnin uintitreeni. Päivän aikana liikuntaa yhteensä 5 h 47 min. Kyllähän tämä treenaaminen alkaa käymään jo työstä. Nyt lepoa.
Hyvää alkanutta kevättä ja maaliskuuta! Helmikuussa kokeilin jättää joka ilta puhelimen yöksi keittiöön eli en ottanut laitetta lainkaan makuuhuoneeseen. 

Oliko tällä vaikutusta puhelimen käyttöön? Kyllä oli ja aika paljon! 

Tammikuuhun verrattuna puhelimella vietetty kokonaisaika väheni helmikuussa yhteensä 27,5 tuntia eli noin 20 prosenttia. Toki osaltaan tähän vaikutti sekin, että helmikuussa olin viikon lomalla, jolloin puhelinta tuli käytetty vähemmän, kun ei ollut työasioita hoidettavana. 

Viihteen, uutisten ja sosiaalisen median osuus on kuitenkin varmasti se mitä monet haluaisivat illalla ja aamulla vähentää. Sen osuus tippui tammikuun 63,5 tunnista 33,5 tuntiin (-30 tuntia). Tästä sosiaalisen median käyttö puhelimella tippui 36,5 tunnista 26,5 tuntiin (-10 tuntia) ja viihteen/uutisten osuus 27 tunnista 7 tuntiin (-20 tuntia). 

Helmikuussa oli tietysti vähemmän päiviä kuin tammikussa, mutta laskennassa/tarkastelussa on tammi- ja helmikuun osalta molemmissa mukana vertailukelpoisuuden parantamiseksi neljä kalenteriviikkoa eli 28 päivää.

Miltä kuulostaisi 30 tuntia kuukaudessa enemmän aikaa? Mitä olen illalla ja aamulla sängyssä tehnyt? Nukkunut hiukan enemmän, haaveillut ja pohdiskellut sekä lukenut kolme paperikirjaa.

Nyt maailma on mennyt kuitenkin sen verran hulluksi, että maaliskuussa kokeilen olla kuukauden lukematta tai seuraamatta uutisia. Vastaavan uutispaussikokeilun tein maaliskuussa 2022. Keep Calm and Carry On.
Perjantai-illan treenit. 1,5 kuntopiiri ja siihen päälle 1,5 tunnin uinti. Kiitos @helsinkitriathlon
Posti toi kotiin tuoreen Luonnonsuojelijan ja sieltähän löytyi viisi vinkkiä 1,5 astetta parempaan arkeen!

#puolitoistaastetta #puolitoistaastettaparempiarki @gummeruskustannus
Ilahduttavaa, että meidän lyhennetyn työviikon kokeilu on herättänyt myös julkista keskustelua! Toivottavasti moni muukin organisaatio lähtee kokeilemaan lyhennettyä työviikkoa täydellä palkalla. 

Olisi tietysti kiinnostavaa kuulla millä muilla tavoin ihmisten hyvinvointia voisi vahvistaa työelämässä.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000011002179.html
Viikon takainen juoksutesti tuntui niin kivalta, että tänään piti uteliaisuutta ottaa uudestaan. Kiitos @helsinkitriathlon ja @kirsipaivaniemi 

Ensin tämän päivän ajat ja sulkeissa viikon takaiset ajat. Sykkeet olivat +/- pari lyöntiä samalla tasolla. 

-5 km pk-juoksu 26:44 (27:01)
-2 km vk-juoksu 8:51 (8:29)
-1 km all out 3:54 (3:56)

(Huom. Viikossa kehitystä ei luonnollisesti tapahdu vauhdeissa suuntaan tai toiseen. Lähinnä oli kiva nähdä miten päivän kunto vaikuttaa testituloksiin ja näkyykö eroa kovan ja kevyen treeniviikon päätteeksi. Viikko sitten takana oli siis kevyt viikko ja nyt kova viikko.
Kokeilen joka kuukausi jotain uutta tapaa tai asiaa. 

Viime joulukuussa ystävä vinkkasi, että teen sijaan voi juoda myös pelkkää lämmintä/kuumaa vettä. Näin tehdään paikoin esim Kiinassa ja Itä-Aasian maissa. Päätin kokeilla tätä tammikuun ajan ja huomasin, että toden totta. Eihän sitä teetä tarvitse tässä mihinkään. 

Muutos oli yllättävän helppo, vaikka olen juonut koko aikuisikäni teetä. Tosin ainakin yksi hairahdus kuukauden aikana tapahtui. Vanhasta tottumuksesta otin Yle Radio 1:n lähetyksessä ollessani kupin teetä enkä viitsinyt jättää juomatta. Lisäksi kuukauden aikana tuli juotua ainakin muutaman kerran kuumaa mehua. Kahvia en juo muutenkaan. 

Seuraavaksi kohti helmikuun kokeilua, joka on se, että en pidä puhelinta aamuisin tai iltaisin lainkaan makuuhuoneessa.