Viikonloppu 20.-21.1.2007

En jaksanut lähteä viikonloppuna uraanikaivosten vastustajien järjestämään valtakunnalliseen uraanitapahtumaan Kuusamoon. Myöhemmin kuulin, että Kuusamon Vasaraperälle oli kerääntynyt noin 200 osallistujaa. Uraani-liike on voimissaan!

Kuusamon sijaan kävimme lauantai aamuna Annukan kanssa juoksemassa tutun 10 kilometrin lenkin (aika 57:45) ennen lähtöä Fiskarssiin. Fiskarssissa kävimme katsomassa Lukaali -nimistä paikkaa (http://www.fiskarsmuseum.com/lokaali.html) potentiaalisena H-juhlien pitopaikkana. Tila oli oikein sympaattinen ja hyvin toimiva. Yritämme kysellä Fiskarssista myös Kieloniemen saunaa (http://fiskarskylaseura.org/kieloniemensauna/). Lopulta emme osanneet kuitenkaan päättää olisiko tämä vai Suomenlinnan pirunkirkko paras valinta.

Päivällä teimme suorastaan herkullista ruokaa. Alkuruoaksi oli tarjolla perjantaina tehtyjä tofu-tortillarullia, pääruokana 3-viljan pastaa ja itse paistettuja kasvispihvejä sekä jälkiruuaksi tyrnikiisseliä ja viinirypäleitä. Lounaan ohessa kuuntelimme Piano-elokuvan kaunista soundtrack-levyä. Voi onnea. Illaksi suuntasimme Annan luokse juhlimaan Ullanlinnaan. Annan, Annukan, Paulan, Susan ja Panun kanssa napostelimme herkullisia tarjoiluja rennon keskustelun merkeissä. Illalla kotimatkalla bussissa joku nainen oksensi päällensä ja lattialle.

Sunnuntaina kävimme Annukan kanssa pitkällä kävelyllä lumisateessa ja veimme metallikierrätyksen lähimpään laatikkoon, joka sijaitsee Vallilassa. Samalla jatkoimme H-pohdintoja. Koska emme päässeet puusta pitkään, yritimme konsultoida myös muutamilta ystäviltämme neuvoja. Kaiken keskustelun ja pohdinnan jälkeen asia on edelleen auki. Oi voi. Illan päätteeksi kävimme juoksemassa tutun 10 kilometrin lenkin (aika 59:20).

Päivän mittaan muokkailin myös Riitta Savikon tekemää mielipidekirjoituspohjaa Aamulehteen. Kirjoittelin Maan ystävien puolesta lausuntoa kestävän kehityksen toimikunnalle tulevan hallituksen tavoitteista, kirjoittelin itsestäni esittelyn Hollannin kestävän kehityksen arviointiprosessia varten sekä kävin läpi tulevien viikkojen aikatauluja ja sitoumuksia. Käsillä taas uusi viikko ja uudet kujeet.

Jätä kommentti