Viikonloppu 11.-12.11.2006

Lähdin lauantaina aamujunalla (6.12) Poriin, jossa järjestettiin Maan ystävien väentapaaminen. Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli ilmastokampanjan kokous sekä erilaista toimijakoulutusta, ml. pitämäni mielipidekirjoituskurssi. Intohimoisimmat keskustelut käytiin Maan ystävien kampanjoiden rakenteesta ja toiminnan tulevaisuudesta. Iltaohjelmaan kuului myös vapaampaa keskustelua ja hyviä bändejä.

Syyskokouksessa intohimoisimman keskustelun sai aikaan mahdollisen toimiston perustaminen Helsinkiin sekä mahdollinen työntekijän palkkaaminen järjestölle siinä tapauksessa, jos sille saadaan rahoitusta. Monien mielestä Maan ystävien toimintaa ei tule viedä siihen suuntaan, jossa toiminta rakentuu ammattailaisten (lue: työntekijöiden) varaan. Asiasta oli sen verran erilaisia käsityksiä, että kysymyksestä päätettiin lopulta äänestää. Tämä olikin ensimmäinen kerta omassa Maan ystävien toimintahistoriassani, kun jostain asiasta joudutaan äänestykseen. Eikä äänestykset kokouksessa tähän loppuneet. Myös puheenjohtajasta ja hallituksen jäsenistä jouduttiin äänestämään. Hyvä niin. Näin demokratia toimii.

Uudeksi puheenjohtajaksi valitiin nykyinen varapuheenjohtaja Riikka Leskinen Kuopiosta. Lisätietoja hallitusvalinnoista ja muusta löytyy tiedotteesta osoitteessa: http://www.maanystavat.fi/tiedotus_artikkeli.php?aid=820&kid=0.

Kiitos kaikille järjestäjille ja läsnäolijoille! Onnea uudelle puheenjohtajalle! Oli huippua nähdä jälleen kerran niin monia innokkaita aktivisteja ympäri Suomea! Maa tarvitsee ystäviä.

Jätä kommentti