365 kirjaa vuonna 2021

Tänään (29.12.2021) tuli täyteen 365 kuunneltua tai luettua kirjaa vuonna 2021!

Kokeilin tammikuussa 2020, voisinko lukea tai kuunnella kuukauden aikana 31 kirjaa. Keväällä 2020 huomasin, että olin lukenut tai kuunnellut jo sata kirjaa. Vuoden lopussa kirjoja kertyi yhteensä 375.

Tänä vuonna ajattelin ottaa rennommin. Päätin kuitenkin twiitata jokaisesta lukemastani tai kuuntelemastani kirjasta ja pian huomasin, että kirjoja kertyi lähes samaa tahtia kuin viime vuonna. Joulukuussa katsoin, että tänäkin vuonna olisi mahdollista päästä kirja per päivä tahtiin ja tässä sitä nyt ollaan.

Kirjojen kuuntelun/lukemisen ohella sain viimeisteltyä myös yhden oman kirjan. Kuvassa kirjani Tehokkuuden taika – Näin voit elää enemmän. Teos ilmestyy 3.1.2022.

Viimeisen kahden vuoden aikana eli tämän vuosikymmenen kuluessa olen lukenut tai kuunnellut nyt yhteensä 740 kirjaa. Vaikka luin ja kuuntelin kirjoja aiemminkin kohtalaisen paljon, tuntuu tämä määrä mykistävältä.

Kirjoissa ei tietenkään ole kyse määrästä vaan niiden tarjoamasta informaatiosta ja/tai luku/kuuntelunautinnosta, elämyksistä sekä mielikuvituksen ruokkimisesta. Kuuntelemalla ja lukemalla monipuolisesti erilaisia kirjoja saa sivistystä ja näkökulmaa elämään sekä oppii paljon uutta.

Kirja, jonka tänään kuuntelin loppuun oli Päivi Haanpään Pysähdyskoe. Siinä kirjailija ottaa puolen vuoden vapaan työstä ja tarkkailee millaista on arki ilman työvelvotteita.

Jätä kommentti