Miksi ei kannata olla kiire?

ValkovuokkoVastaamme usein ”kiire”, kun joku kysyy kuulumisia.

Tärkeät asiat kannattaa kuitenkin tehdä silloin, kun niillä ei ole vielä kiire. Näin kiire ja stressi eivät häiritse silloin, kun panokset ovat kaikkein korkeimmat.

Ylipäätään kannattaa lopettaa kiireen ihannointi. Kiirehtiminen tekee kiireiseksi.

Kun on todella kiire, kannattaa pysähtyä odottamaan, että se menee ohi.

Konkreettisesti kannattaa istua alas ja hengittää. Pyri lopettamaan hössötys kiireestä äläkä valita siitä muille. Kiire on vain osoitus siitä, että asiat eivät ole hallussa.

Kun joku kysyy kuulumisiasi, vastaa, että sinulla on aikaa eikä kiire minnekään.

Ohessa seitsemän syytä sille, miksi ei kannata olla kiire

1. Kiireisenä et pysty olemaan läsnä tilanteessa. Asiat laadullistuvat kun ollaan läsnä samaan aikaan saman asian äärellä.

2. Kiireisenä et huomaa ympärillä olevia mahdollisuuksia. Uudet mahdollisuudet tulevat eteen usein juuri silloin kun olet kiireettömästi läsnä ja tarkkailet ympäristöä.

3. Kiireisenä et pysty tekemään merkityksellisiä asioita. Asioiden laittaminen tärkeysjärjestykseen vaatii aikaa ja harkintaa. Kiireisenä et pysty priorisoimaan tai prioriteetit eivät osu kohdalleen. Visio samentuu.

4. Kiireisenä pyrit helposti tekemään montaa asiaa samaan aikaan. Tehokkuus syntyy kuitenkin asioiden tekemisestä yksi kerrallaan. Moniajo on tehotonta, koska se vaatii jatkuvia siirtymisiä tehtävien välillä ja kuormittaa aivoja turhaan.

5. Kiireisenä et pidä itsestäsi huolta. Kiirehtiminen lisää stressiä, joka vaarantaa terveyden. Tehokkuuden ja hyvinvoinnin perusta on hyvä ja terveellinen ravinto sekä riittävä lepo ja liikunta.

6. Kiireisenä et ehdi unelmoida tai ajatella. Kiireen myötä unohdat miksi olet tekemässä jotain. Aika ajattelulle tai unelmoinnille on merkittävä investointi tulevaisuudelle. Ilman unelmia kadotat motivaation toimia.

7. Kiireisenä unohdat ystävät. Ystävät ovat kuitenkin usein niitä, jotka huomaavat toiminnassasi ensimmäisenä parannettavaa. Ystävät ovat myös niitä, joiden tukea tarvitset. Yksin voi tehdä kovin vähän.

Inspiraatio tälle kirjoitukselle syntyi tästä:
21 Reasons Why You Should not be Proud of Being Busy

Jätä kommentti