15.12.2008 Asiantuntijajargonia vai räväkkyyttä

Maanantaina osallistuin Suomen luonnonsuojeluliiton mediavalmennukseen, jossa harjoittelimme televisioesiitymistä. Kouluttaja Leena Brandtilla oli monia hyviä vinkkejä liittyen valmistautumiseen, pukeutumiseen, fyysiseen olemukseen ja äänen käyttöön. Harmaasta ja tasapaksusta asiantuntijajargonista pitäisi siirtyä hiukan värikkäämpään kielenkäyttöön, jossa puhuteltaisiin ihmisiä eikä toisia asiantuntijoita.

Ympäristöjärjestöissä pistimme liikkeelle myös pikavetoomuksen europarlamentaarikoille paremman ilmasto- ja energiapaketin puolesta. Nyt paketti on vesitetty ja ammuttu täyteen reikiä kansallisvaltioiden häikäilemättömän itsekkyyden seurauksena. Europarlamentaarikoille voi käydä lähettämässä sähköpostia keskiviikkoon (17.12.) mennessä osoitteessa: http://www.polttavakysymys.fi/porsaanreiat-tukittava

Jätä kommentti