Perjantai 11.7.2008 – Sofia Dream House

Sofia on viihtyisä kaupunki. Kävelimme juna-asemalta keskustaan. Ensin piipahdimme synagogassa. Sen sijaan Banya Bashin moskeija oli kiinni, samoin vieressä ollut mineraalikylpylä. Pesimme kätemme kuitenkin vieressä olleissa kuumissa lähteissä, joissa paikalliset täyttivät vesipullojaan.

Predidentin palatsin edessa katselimme vartioiden vaihtoseremonioita. Sekä presidentin linna että vieressä oleva parlamentti ovat molemmat yleisöltä suljettuja. Mistäköhän sekin kertoo?

Aleksander Nevski -kirkon ympäristössä törmäsimme automielenosoituskulkueeseen. Näytin bensan hinnan nousua vastustaville mielenosoittajille peukkua alaspäin ”kaksi pyörää parempi” t-paita päällä kävellessäni.

Nautimme päivästä leppoisassa Sofiassa kaupungin keskuspuistossa ja Yuzhenin puistossa. Parasta oli kuitenkin kävely joukkoliikennekatu Vitoshalla. Pitkällä kadulla kulkivat ainoastaan raitiovaunut. Autoilta katu oli suljettu. Milloin Helsinkiin saadaan lisää vastaavaa vai ehtiikö Tampereen Hämeenkatu ensin?

Päätimme päivän unelmalounaalla Dream House -nimisessä vaihtoehto- ja kasvisravintolassa. Ruoka oli fantastisen hyvää ja halpaa. Yksi annos maksoi noin neljä euroa. Vessan juliste ilmoitti, että sekasyöjä murhaa syömällä elämänsä aikana 4022 eläintä.

Jätä kommentti