Lomailua Suomessa

Itä-Euroopan reissailun jälkeen oli vielä aikaa nauttia viikon verran Suomesta. Helsingissä tapasimme muutaman päivän aikana ystäviä sekä vietimme yhden museopäivän. Käytännössä tämä tarkoitti vierailua Ateneumiin (Pekka Halosen näyttely), Luonnontieteelliseen museoon, Kiasmaan (Notkea katu) ja Kansallismuseoon.

Vetäydyimme pariksi päiväksi myös saaristoon, Högsåraan luku- ja liikuntalomalle. Parin päivän aikana sainkin luettua Esko Valtaojan Kotona maailmankaikkeudessa (http://www.ursa.fi/ursa/julkaisut/5329-15-1/tieto-finlandia.html) ja Ilkka Hanskin Viestejä saarilta (http://www.yliopistokustannus.fi/1kirja.php?isbn=978-952-495-026-8) -teokset.

Högsårassa vieraillessamme saimme samalla ihastella myös saaren kolmea komeaa 2 MW:n tuulivoimalaa (http://www.vtt.fi/kuvat/uutta/Hogsara%20etelasta.jpg). Tuulivoimalat sopivat mielestäni erinomaisen hyvin saaristolaismaisemaan.

Högsårasta pyöräilimme noin 80 km Saloon. Välillä piipahdimme Halikon kunnassa Vartsalassa moikkaamassa Kirsiä, Annaa, Rolfia ja Mauria. Kauniita maisemia.

VR:n suhteen pyöräilijän on turha odottaa mitään muuta kuin paskaa palvelua. Yritimme Salosta päästä pyörien kanssa junaan ja Helsinkiin. Jokaisessa IC-junassa (Pendolinoihin ei pyöriä saa viedä ollenkaan) on kolmelle pyörälle tilaa. Päivän seuraavat kolme junaa olivat pyörien osalta jo täynnä. Onneksi linja-autoissa palvelu on erinomaista ja pyörät saa pakattua mukaan aina tavalla tai toisella. Päätin kirjoittaa palautetta VR:n johdolle.

Viikonlopuksi pyörilimme noin 40 km Veikkolan lähelle Kylmälään Peggyn ja Alen luokse mökkeilemään. Keskustelu oli tuttuun tyyliin intensiivistä ja sivusi kaikkia mahdollisia aiheita aina maailmankaikkeudesta ja ilmastopolitiikasta musiikkimaailman sekä matkailun viimeisimpiin käänteisiin.

Suomessa on kivaa. Lähialuematkailu on ekologista ja helppoa. Vaikka matkailu avartaa, usein luku-, liikunta ja keskusteluloma voi olla reissaamistakin antoisampaa.

Jätä kommentti