Sunnuntaina 7.10.2007 – sunnuntai on pyhitetty työlle

Lauantai iltana olimme viettämässä iltaa Johanna Nuortevan ja Ville Holmbergin luona – juhlimassa Johannan syntymäpäiviä. Keskustelu perustoimeentulosta, maksimitoimeentulosta ja eri alojen palkoista oli ajoittain kiihkeää ja innostavaa. Mielestäni palkankorotusvaatimuksista tulisi siirtyä maksimitoimeentulokeskusteluun ja vapaa-ajan korotuksiin. Sitä ennen voisi tietysti vaatia nykyistä rajumpaa verotuksen progressiivisuutta.

Sunnuntaina heräsimme Annukan kanssa aamulla kello kuusi tekemään töitä. Kirjoittelin väitöskirjaprojektin tutkimussuunnitelmaani uusiksi. Valmistauduin seuraavan viikon paneelikeskusteluun (Koulutuksen tulevaisuusvastuu, http://www.diak.fi/_amkkoutuksen_ohjelma) Luonnostelin pitkin päivää myös kestävän kehityksen aikalaisvisiohankkeen vieraskynäkirjoitusta aiheesta yksilöllinen kevytaktivismi uuden ekologisen yhteiskunnan perustana. Lisäksi intouduin kirjoittamaan Helsingin Sanomiin mielipidekirjoituksen Suomen ympäristöpolitiikan tilasta. Päivän päätteeksi kävimme kävelemässä. Kävin myös innostavaa sähköpostikirjeenvaihtoa isäni kanssa aiheesta, voiko kaupunkilaisella olla luontosuhdetta.

Jätä kommentti