Ekoistin muistelmat

Perjantaina 27.9.2019 klo 16.00 on omaelämäkertani Ekoistin muistelmien julkistustilaisuus Helsingin keskustakirjasto Oodin kirjataivaassa (3 krs). Samana päivänä Helsingissä ja Suomessa vietetään myös kansainvälistä ilmastolakkoa.

Julkistustilaisuudessa minua haastattelee kirjailija Laura Gustafsson. Lisäksi puheenvuoron pitävät isäni Pentti Stranius, europarlamentaarikko Heidi Hautala ja johtaja Mari Pantsar (Sitra). Lämpimästi tervetuloa! Tapahtuma täällä.

Omaelämäkerran kirjoittaminen 45-vuotiaana oli aluksi outo ajatus. En ole elämässäni siinä vaiheessa, jossa kirjoitetaan muistelmia. Siitä huolimatta kirjahanke ja kirjoittaminen omista taustoista vei minut mennessään. Nyt vuoden kestänyt projekti on muuttunut kirjaksi.

Kirjassa kerron oman tarinani. Se on tarina hyvinvointivaltiosta. Vaikka hyvinvointivaltion turvaverkko on harva, on se minun kohdallani ollut tarpeeksi tiheä napatakseen kiinni. Hyvinvointivaltio on myös tukenut ehdoitta – ja juuri silloin, kun apua olen kaikkein eniten tarvinnut.

Tarinani kertoo siitäkin, miten aiemmin marginaalissa olleesta ympäristö- ja ilmastopolitiikasta ja hiilineutraaliuden vaatimuksesta on tullut uusi normi. Kirja on tarina siitä, miten esimerkiksi veganismi, pyöräily ja ilmastohaaste ovat nousseet trendeiksi. Näitä siemeniä olen saanut olla aktiivisesti kylvämässä yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa niin yritysmaailmassa, järjestöissä kuin politiikassakin.

Lämpimästi tervetuloa julkistustilaisuuteen Helsingin keskustakirjasto Oodiin (3 krs) perjantaina kansainvälisenä ilmastolakkopäivänä 27.9. klo 16.00.

3 kommenttia artikkeliin ”Ekoistin muistelmat”

  1. Hieno juttu!

    Eipä tällä kertaa sen enempää kuin se tärkein, eli toivotan erittäin paljon voimia Sinulle!

    Hyvää ja rauhallista illan jatkoa itse kullekin.

    Vastaa
  2. Taisi olla jonkinlainen valtavirran mukana soluvien samanmielisten sukukokous. Vai oliko paikalla yhtään itsenäiseen ja omintakeiseen kriittiseen ajatteluun kykenevää eri mieltä olevaa tarkkailijaa ?

    Ihmiskunnan olemassaolon ja säilyttämisen kannalta tärkeän ilmastokriisin ( l. ympäristökriisin ) myönteisen ja oikeudenmukaisen ratkaisun keinoista keskusteltaessa moniääninen erilaisten vastastakkaisten mielipiteiden esittäminen on erittäin kehittävää ja ”ilmastoystävällisyyttä ” luovaa.
    Yleensä jonkun taidokkaan kommunikaation ansiosta idoliksi nostetun henkilön kaikesta toiminnasta ( ehdoitta ja mitään kyseenalaistamatta ) ” tykkääminen ” ei ole kovinkaan kehittävää ja eteenpäinvievää tässäkään ihmiskuntaa ja planeettaamme koskevassa elintärkeässä asiassa.

    Polkupyörän olkapäiden yläpuolella kantaminen on tarpeetonta ja raskasta touhua, vaikka sillä ehkä uskotellaankin kantajan voimaan kyetä voittamaan vaikeudet ja kantamaan yksin ihan kevyesti harteillaan koko maailman ilmastoahdistuksen poistamisen keinoja.

    Ehkä Suomessa ilmastokeskustelu ja ympäristöliikkeen eteneminen on ollut hidasta, mutta sitä on kyllä ainakin muualla maailmalla ollut jo pitkään puhumatta ”kylmistä suihkuista ” sun muista askeettisista käyttäytymistavoista .. Keskustelun taso on sentään Suomessakin noussut, mutta todelliset ilmastoteot ovat vielä ainakin poliitikoilta haussa. Näiden vastuullisuus ei ole tarpeeksi korkealla tasolla ilmaston lämpenemisen mittarista lukien. Siis : vastuuta ottamaan , puheista tekoihin ! Nyt on oltava oikeasti pakko !

    Vastaa
  3. Hei vaan,

    Todellakin ihan yhden käden taputukset tähän väliin vaan kaikille kommentoijille, niin hienoa settia tulee täällä että!

    Vastaa

Jätä kommentti

Close Bitnami banner
Bitnami