Perinne on huono perustelu

Leo Stranius -esitekansiPerinteitä käytetään usein perusteluna sille, miksi asioita ei voi muuttaa.

Vaikka jotkin perinteet voivat olla hyviä ja säilyttämisen arvoisia, pelkkä perinne ei mielestäni paina paljon esimerkiksi yhdenvertaisuuden kaltaisen arvon rinnalla.

Perinteen heikko voima argumenttina tuli viimeksi esiin pääministerin haastattelussa, josta irrotettu pätkä on lähtenyt kiertämään netissä.

Videopätkässä esitetty väite on, että pelkkiin miehiin kohdistuvaa asevelvollisuutta ei voi lakkauttaa, koska se on Suomessa perinne.

Myös tasa-arvoista avioliittolakia on vastustettu siitä syystä, että perinteisesti avioliitto on ollut naisen ja miehen välinen liitto.

Vanhemmuuden kustannusten tasaisempaa jakamista ja perhevapaiden kiintiöittämistä vastustetaan, koska naiset ovat perinteisesti jääneet lasten kanssa kotiin.

Kasvissyönnin edistämistä vastustetaan, sillä perinteisesti ihmiset ovat syöneet lihaa.

Äänestysikärajan laskemista 16 vuoteen vastustetaan, koska perinteisesti äänestysoikeus on ollut vasta 18-vuotiailla.

Luopumista fossiilisista polttoaineista vastustetaan siksi, että olemme perinteisesti olleet energiaintensiivisen teollisuuden varassa.

Historia muuttaa perinteitä. Suomi ansaitsee kestävämmillä argumenteilla tehtyä politiikkaa.

Tehdään huomisesta parempi ja yhdenvertaisempi!

Yksi kommentti artikkeliin ”Perinne on huono perustelu”

  1. Itse toivon vesielukoiden vuoksi sitä, että ihmiset luopuvat siitä perinteestä, että kertovat gallupissa äänestävänsä vihreitä, mutta eivät sitten jaksakaan mennä koppiin raapustamaan paria numeroa. Olisi nimittäin hienoa, jos Vantaanjoen varrelta, sekä Helsingin puolelta että Uudeltamaalta, valittaisiin teitä padonpurkajia ja saisitte eduskunnassa tehtyä ohjelman, jossa esimerkiksi valtio ostaa pienet padot pois ja purkaa ne, joka sitten Vantaanjoelta laajenisi koko maahan. Taitaa teitä jo olla Relander, Kari, Stranius ja Vartia Helsingistä, ja ainakin Juurikkala ja Karimäki Uudeltamaalta. Muissa puolueissa toki joitakin luonnonystäviä tässä suhteessa myös, mutta jäävät omissa puolueissaan sitten aika yksinäisiksi asian suhteen ja äänet menevät hukkaan.

    Vastaa

Jätä kommentti

Close Bitnami banner
Bitnami