”Mikä tämä Punainen kirja on ja mihin ne väitteet perustuvat”

Maa- ja metsätalousministeriö päättää Suomessa suurpetojen, kuten susien ja karhujen kaatoluvista.

Voisi kuvitella, että ministeriössä silloin tiedetään eri lajien uhanalaisuustilanne. Tai ainakin osataan etsiä kyseistä tietoa.

Todellisuus on tarua ihmeellisempää.

Lapin Kansassa ja Kainuun Sanomissa 5.8.2011 julkaistussa uutisessa maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen toteaa seuraavaa:

”Täällä maa- ja metsätalousministeriössä on ihmetelty, että mikä tämä Punainen kirja on ja mihin ne väitteet perustuvat”


Onneksi ympäristöministeri Ville Niinistön erityisavustaja Paloma Hannonen on luvannut toimittaa Punaisen kirjan maa- ja metsätalousministeriöön.

Mikäli toimitus ei jostain syystä päädy perille, julkaisu löytyy myös täältä: Suomen lajien uhanalaisuus – Punainen kirja 2010

Arvoisa ministeri ja ministeriö, toivon, että huomioisitte Suomen lajien uhanalaisuustilanteen kun seuraavan kerran pohditte kaatolupien myöntämistä.

4 kommenttia artikkeliin ””Mikä tämä Punainen kirja on ja mihin ne väitteet perustuvat””

  1. Onkohan ministeri vähän vedättänyt toimittajia? Kai sitä nyt Kokoomuksenkin ministeri tuntee joitakin perusasioita niistä aihepiireistä, joista joutuu esityksiä tekemään?

    Vastaa
  2. olin luullut, että edellisen m&m -ministerin tietämättömyys ympäristö- ja luontoasioissa selittyisi puoluetaustalla, mutta tämän esimerkin varjolla uskonkin, että selitys piilee siinä ministerin salkussa itsessään. Ilmeisesti m&m -ministeriksi kuuluukin valita ne penaalin tylsimmät kynät?

    Vastaa

Jätä kommentti

Close Bitnami banner
Bitnami