Positiivisuus: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 11

Elämä on tyytyväisempää, jos kykenee suhtautumaan asioihin lähtökohtaisesti positiivisesti. Aina se ei ole helppoa tai edes mahdollista. Tässä kuitenkin 11 vinkkiä positiiviseen ja sitä kautta tyytyväiseen elämään.

1. Usko omiin mahdollisuuksiisi – älä vähättele niitä.
2. Tule tietoiseksi siitä, mitä itsestäsi ajattelet.
3. Korvaa negatiiviset ajatuksen positiivisilla ajatuksilla.
4. Ole tyytyväinen siihen, mitä sinulla on – älä keskity siihen, mitä sinulta puuttuu.
5. Ole kiitollinen päivittäin ympärillä olevista ihmisistä.
6. Älä turhaan vertaa itseäsi muihin – ole pikemminkin inspiroitunut heistä.
7. Ole kiitollinen saamastasi kritiikistä – älä kuitenkaan huomioi lannistajia.
8. Näe menetyksissä ja huonoissakin asioissa aina jotain (edes pientä) hyvää.
9. Näe epäonnistuminen askeleena kohti onnistumista.
10. Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä.
11. Valita vähemmän, hymyile enemmän – kuvittele, että olet tyytyväinen.

Inspiraation sain tähän tekstiin tällä kertaa täältä: How to Be a Positive Person, in Under 300 Words.

Tässä kirjoitussarjassa hahmottelen askelmerkkejä tyytyväisen ja hyvään elämään. Näitä ovat mm. positiivisen ajattelun voima, säännöllinen vierailu epämukavuusalueella, pitkitetty tarpeentyydytys, henkisen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen, rohkeus, rakkaus, energia ja innostus sekä muiden palvelu ja monet muut jutut.

Ajatukset eivät ole suinkaaan omiani, vaan lainattu suoraan muilta sekä kirjoitettu ja sanottu eri yhteyksissä varmasti lukemattomia kertoja. Haluan kuitenkin välittää mielestäni parhaimpia käytäntöjä edelleen eteenpäin.

Kirjoitussarjan edellinen osa on luettavissa täältä: http://leostranius.fi/?p=1593

Vastaukset

 1. Maria-Stina Ä. says

  Taas oli ihanaa lukea ajatuksiasi. Haluaisin käyttää tilaisuuden kysyäkseni, mitä mieltä sinä, Leo, olet saunomisesta. Saunan ystävänä minusta tuntuisi vaikealta luopua saunomisesta vaikka saunominen kiistatta lisää hiilipäästöjä. Käykö tulevaisuuden Suomen tyytyväinen kansalainen saunassa?

 2. says

  Mitä luulet Leo, onko tuo yllä oleva kommentti saunomisesta vitsi, vai ovatko ihmiset todella noin tietoisia kulutustottumuksistaan? Kysyn vaan kun lyötiin vetoa.

 3. Jarl Rejman says

  Jotenkin, kun olen lukenut tätä blogia Leon pienistä ekoteoista sekä hänen elämää suuremmista elämänohjeistaan, minusta on alkanut tuntua, että Leo on vitsi. Ei kai kukaan oikeasti kirjottaisi yksitoistaosaista kirjoitussarjaa elämänohjeiksi kutsumistaan latteuksista? På riktigt?

 4. says

  Hei Maria-Stina ja Jarl

  Kiitos kommenteista! Hauskaa, että teidän molempien kommentit ovat tulleet samasta IP-osoitteesta. Teillä on varmasti siellä aika mielenkiintoista yhteiselämää :)

  Tsemppiä ja aurinkoisia kevätpäiviä!

  Parhain terveisin
  -Leo Stranius

 5. Tomi Kinnula says

  Ihmeellista kiusaamista tuo. Tyypillistä suomalaista touhua. Aina, kun joku yrittää tehdä jotakin tulevaisuuden hyväksi, lannistajat rynnistävät paikalle. Pidä Leo lippua korkealla!

 6. Jarl Rejman says

  ”Teillä on varmasti siellä aika mielenkiintoista yhteiselämää :)”

  Tottahan toki. Mukavasti yhdessä harrastamme viihdesyömistä ja nauramme partoihimme. Tosin ilmastonmuutoksen aiheuttamat Chilen ja Haitin maanjäristykset jonkin verran aiheuttavat meille huonoa omatuntoa. Jos olisimme jättäneet juuston syömättä, voi olla, että maanjäristyksiltä olisi vältytty.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *